Administratie

Iedere ondernemer heeft ermee te maken: het opzetten en verwerken van de administratie. Omdat de administratie een wettelijke verplichting is, zien ondernemers dit vaak als een noodzakelijk kwaad. U wilt uw kostbare tijd liever besteden aan het ondernemen en investeren in de groei van uw organisatie.

Het belang van een goede administratie

Toch is het opzetten en de verwerking van een goede administratie van groot belang voor uw organisatie. Het geeft u een actueel overzicht hoe uw bedrijf ervoor staat. Een goed ingerichte administratie levert u een schat aan kennis op om de koers van morgen te bepalen. Uw administratie is daarnaast de basis voor uw belastingaangiften. Heeft u uw administratie niet op orde? Dan kan dit u een fikse boete van de Belastingdienst opleveren.

Administratie opzetten

Elk bedrijf is wettelijk verplicht een deugdelijke administratie te voeren en deze minimaal 7 jaar te bewaren voor controle door de Belastingdienst. Onderdeel van de administratie zijn een grootboek, een debiteuren- en crediteurenadministratie, een voorraadadministratie, een in- en verkoopadministratie en wanneer u medewerkers in dienst heeft, een loonadministratie. Omdat het aantal administratieve gegevens snel toeneemt, is het van belang om de administratie vanaf het begin overzichtelijk in te richten en gebruik te maken van handige online tools om het verwerken van de administratie zo efficient mogelijk te maken.

Administratie verwerken

Denk je bij het verwerken van de administratie nog steeds aan een volle schoenendoos met vage bonnetjes? Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. Steeds meer werkzaamheden kunt u ook bij ons digitaal uitvoeren. Hiermee kunnen we efficienter met elkaar samenwerken wat u uiteindelijk weer terug ziet in de kosten.

Financiele rapportages

Financiele rapportages geven u inzicht in de gezondheid van uw organisatie en helpen u bij het bepalen van de koers voor de toekomst. Bent u ZZP-er of heeft u een eenmanszaak? Dan volstaat het jaarlijks opmaken van de balans en winst- en verliesrekening. Heeft u een besloten of naamloze vennootschap, stichting, vereniging of coöperatie? Dan bent u verplicht om jaarlijks een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Grotere organisaties dienen hierbij ook een jaarverslag en accountantsverklaring te deponeren. Wij adviseren u graag wat voor uw organisatie van toepassing is en helpen u bij de uitvoering.

Personeelsadministratie

Heeft u medewerkers in dienst, dan bent u als werkgever verantwoordelijk voor inhoudingen, afdrachten en rapportages aan de Belastingdienst. U dient rekening te houden met aangiften loonheffing, pensioenafdracht, CAO’s en wetswijzigingen. Voor een goede personeelsadministratie heeft u specialistische kennis nodig waardoor het onderhouden van de administratie snel veel tijd kost. Naast het vervaardigen van loonstroken, loonmutaties of loonaangiftes neemt ons team van experts dit ook graag voor u uit handen.

Hulp nodig bij uw administratie?

Bent u op zoek naar hulp bij het opzetten of verwerken van uw administratie? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak. Ons team van administratie-experts helpt u graag verder bij het inrichten en onderhouden van een goed ingerichte boekhouding zodat u zich kunt richten op de groei van uw organisatie. Samen gaan we voor het beste resultaat.